menumenuszkoła podstawowagimnazjumankieta

Gdzie dziecko spędza czas najchętniej?

Pokaż wyniki
ankieta koniecnewsletter newsletter koniec
Logo BIP
  • Odwiedziło nas: 104250 osób
  • Do końca roku: 97 dni
  • Do wakacji: 270 dni

Poniedziałek, 2017-09-25

Imieniny:

Aureli, Kamila

Jadłospis

Jesteś tu: » Strona główna » Jadłospis

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:
pieprz, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano,
bazylia, tymianek, kminek, majeranek, zioła prowansalskie,
papryka słodka, cukier waniliowy.
 

UWAGA

Przypominamy jednocześnie, że w żywieniu dziecka
nie powinno się ograniczać produktów alergizujących, chyba,
że występuje wyraźne wskazanie lekarza
( w takim wypadku należy dostarczyć do przedszkola
stosowne zaświadczenie o alergii występującej u dziecka).
Racjonalne żywienie jest ważne w każdym wieku, a dla malucha
może być wręcz kluczowe dla rozwoju.

                       Alergeny !!!

Posiłki przygotowywane w Stołówce Szkolnej
Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w Rudzińcu 
mogą zawierać następujące alergeny:

 

  1. Zboża zawierające Gluten
  2. Skorupiaki i produkty pochodne
  3. Jaja i produkty pochodne
  4. Ryby i produkty pochodne
  5. Orzechy ziemnie, arachidowe
  6. Soja i produkty pochodne
  7. Mleko i produkty pochodne
  8. Orzechy
  9. Seler i produkty pochodne
  10. Gorczyca i produkty pochodne
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
  12. Dwutlenek siarki
  13. Łubin
  14. Mięczaki 




Jadłospis przedszkolny dostępny
w siedzibie przedszkola.



Opracowanie: szkolnastrona.pl